Tervezői szemmel - Ornamentika a lakberendezésben -
Tervezői szemmel – Ornamentika a lakberendezésben

Tervezői szemmel – Ornamentika a lakberendezésben

Március hónap a megújulást hozza el és mikor lenne aktuálisabb a növényi ornamentika használatának lehetősége, mint tavasszal.

A képzőművészet, népművészet, a textilipar évszázadok óta egyik kedvelt mintázata a növényminta, de azt kell mondanom a lakberendezés szerves része is lett, hiszen már nem csak élő növényekkel tudjuk az otthonunkat színesíteni, otthonosabbá tenni. Az évente megrendezendő burkolat és szaniter kiállításon, a Cersaie kiállításon, a nagy burkolatgyártók bemutatják a legújabb trendeket, ahol egyértelműen látszik, hogy továbbra is nagy népszerűségnek örvend a növényminta, főként a trópusi hatású növények és színvilág érvényesül.

Erre az egyik legcsodálatosabb példa a Tau Ceramica DC Jardin nagy méretű 120*260-as burkolata, amely színpompás, magával ragadó és a finom textíliákkal, a márvány hatású Tau Ceramica Emporio 120*120 burkolattal kombinálva egy igazán elegáns összhang keletkezik. Kiegészítőként ott van még az arany szín használata és a megvilágított burkolat, amelytől a helyiség már nem nőiesnek mondható, sokkal inkább elegánsnak és kifinomultnak.

A következő helyiség egy hálószoba, ahol bár elsőre idegenként hathat a burkolat a falon, de végiggondolva, hogy manapság már egyáltalán nem ritka a fal hűtés – fűtés, így közel sem kelletlen már a falon a hidegburkolat és egyre nagyobb teret fog kapni a hálószobában a csempe használta, hiszen tartós, könnyen tisztán tartható és esztétikus látványt nyújt. A fa lamellákkal és a szürke magasfényű Tau Ceramica Mainstone Gray 60*60-as ragyogó burkolatával finom összhangban van a FAP gyártó Murals dekorációja 80*160-as méretben.

Mint minden esetben, itt sem szabad megfeledkezni a fürdőszoba helyiségéről, ahol egy Arte Casa Brush Gipsy Calce 33,3*100-as dekor lett összekombinálva a Tau Ceramica Chromatic Talco és Green 33,3*100-as burkolatával.
Bátran mondhatom, hogy a burkolatgyártók diktálják a trendeket, de nem véletlen ennek a stílusnak a töretlen sikere. Ha nem is visszük be otthonunk minden terébe, de engedjük be és hagyjuk, hogy az ornamentika jelen legyen az otthonunkban ezzel megteremtve az otthonosságot.

Amennyiben többet szeretne tudni ezekről a burkolatokról áruházi bemutatótermünkben meg tudja nézni a fürdőszoba kombinációját felburkolva és ha szeretné kérje segítségünket, hogy az Ön otthonában is jelen legyen a növényminta. Várjuk Otthon Áruházunkban.

Sára