Tervezői szemmel - A különböző hatású burkolatok kombinációi!
Tervezői szemmel – Engedjük be a természetet az otthonunkba – A különböző hatású burkolatok kombinációi!

Tervezői szemmel – Engedjük be a természetet az otthonunkba – A különböző hatású burkolatok kombinációi!

Ki tudja miért van az, hogy amikor a művirágok szépek, azt mondják: „Milyen gyönyörűek, mintha igaziak lennének!” és amikor az emberek valódi virágot látnak, azt mondják: „Milyen szép, mintha nem is lenne igazi!”

 

Silvano Agosti olasz filmrendező sorai hűen tükrözik a mai kor emberének gondolkodását. Igény lett, hogy természetközeli, élethű, impozáns helyiségeket alakítsunk ki az otthonunkban. A látvány, ha belépünk természetes legyen, otthonos, ugyanakkor a praktikum, a könnyen tisztán tarthatóság is szempont lett. Ezekhez az igényekhez igazodva a kerámia gyártók számtalan olyan burkolatot gyártanak, amelyeket a természet ihletett, mint például fahatású, kőmintázatú greslapok. Remek választás akár a modern fémes hatású burkolatokkal kombinálva is.
Az igények teremtették a divatot, de a természet ihlette. A modern építészet is előszeretettel használja a fémek színeit, legyen az arany, bronz, vagy mint esetünkben a réz és kavicsminta találkozása. Önmagában mindkét burkolat kellemes, de igazi vagánysága, trendisége a kombinációban rejlik. A kő és a fém, a márvány és a fa, a „régi” és az új párosítása adja meg azt a kis pluszt, amitől többnek érezzük, mint egy átlagos fürdőszobaburkolat.
A Tau Ceramica spanyol csempegyártó Corten fémes lapja, kiemeli a Roadstone köves burkolatát, amit egy kis hangulatvilágítással, még tovább fokozva, az Alcor Lombardia pálmaleves dekorjával tovább emelünk. Mindig tudunk többet, szebbet, természetesebbet létrehozni. Játék a fényekkel, a formákkal, a kellemes pasztell zöld, pisztácia kiegészítőkkel, a fekete nagy lámpatestekkel, fekete törülközőszárítóval.

Nekünk burkolattervezőnek, sokszor az ügyfelek egy színvilágot, egy hangulatot határoznak meg. Egységesen mindenki azt szeretné, ha a modern formák és méretek mellett az otthonos megjelenés is érvényesülne.

Ehhez igazodva a Casalgrande Padana olasz csempegyár is csodálatosat alkotott. Limpha termékcsaládjában, borostyán mintázatú 120×240 cm-es lapokat gyártott (nyitókép), amelyeket otthonunkba beépítve egyszerre érezhetjük magunkat a természet lágy ölén is. Az igazi növényfalakkal ellentétben ennek nagy előnye, hogy nem igényel gondozást, emellett pedig öntisztuló (self-cleaning) felülettel van ellátva. Amikor egy ilyen nagy méretű élethű lapot tervezünk be, ajánlani szoktuk, hogy fektessenek nagy hangsúlyt a fények használatára is. Szépen kiemelhetjük az előtétfalat egy LED csíkkal, spotok segítségével fentről is megvilágíthatjuk a teret és az álló lámpa diszkrét fénye is mindig a hangulatunkhoz megfelelő megvilágítást ad. Ez az a burkolatfal, amit, ha bárki belép az otthonába nem tud szó nélkül hagyni. Ugyanebben a Limpha termékcsaládban, találunk apró jázmin vagy rózsa mintás lapokat is. Ezek a burkolatok színtartóak, homlokzatra is tehetőek. Ezt az összhatást már csak tovább erősíti a fa erezetű Tau Ceramica Forever Teka színű burkolólapja, amely 25×100 cm-es méretében fellelhető áruházunkban. Egyértelműen a hajópadlók érzetét adja, amely harmonikusan illeszkedik a Casalgrande Padana Helix burkolólapjához. A kellemes meleg színek kombinációi fokozzák az otthonosság érzését.
A burkolatok kiválasztásánál bátran kombinálhatjuk ezeket a természetes anyagokat, ugyanakkor egy dologra fel kell hívnunk a figyelmet. Egy falon lehetőség szerint csak azonos méretű lapokat használjunk, hiszen, ha a fuga „elcsúszik” bántó lesz a szemnek.
A bútorok kiválasztásánál már csak a fantázia szab határt, hiszen elérhető szimpla és dupla mosdószekrény, de kisebb helyiségekben helytakarékos, vagy akár enyhén íves formavilágú is.

A megfelelő burkolatok kombinálásában ügyfeleink bártan kérhetnek segítséget a látványtervezőktől, akik új ötleteikkel, valósághű tervekkel segítenek eligazodni a bőséges kínálatban.

Sára