Szaunázás
Szaunázás

Szaunázás

Ma már nem számít luxusnak a szaunázás. Szaunázni jólesik, akár hideg van, akár meleg. A kellemes félhomályban pihenhetünk, ellazulhatunk, kikapcsolódhatunk. A szauna szót ma már szinte az egész világon a pihenéshez, a relaxációhoz, a felfrissüléshez és az egészséges életmódhoz kapcsolják.

A hagyományos, finn szauna mellett egyre ismertebb és kedveltebb az infraszauna, amelynek relaxáló, gyógyító hatása bizonyítottan nagyobb, s a szervezetet kevésbé terheli meg. Az infraszaunát sokan azért szeretik, mert itt a hőmérséklet nem éri el a kilencven fokot, a gyógyhatáshoz ennek a fele is elegendő. Emiatt ez a szaunafajta jobban kíméli szívünket, mint a finn szauna. Az infravörös hőkabinban a gyógyulni vágyót a napsugárzás összetételéhez hasonló sugárzási hő éri.

Rendkívüli élettani hatásokkal bír a szervezetünkre az infraszaunázás. A teljesség igénye nélkül nézzünk néhány példát. Szaunázás közben a test keményen dolgozik, izzadságot termel, vért pumpál, megpróbálja hűteni magát. Ennek a kemény munkának az eredménye, például a fogyás. Mindemellett az intenzív izzadás által a méreg-, és salakanyogok szervezetből történő eltávolításával az Ön egészsége és betegségekkel szembeni ellenállósága nagymértékben megnő. A bőséges veríték, amely már az infrakabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik, nagymértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket.

Az infraszaunák alapanyagaként használt vörös cédrus különleges megjelenésű és illatú csomómentes luxus faanyag. A legnemesebb és legtartósabb fafajta. A cédrusfában lévő olaj gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló, sebgyógyító, nyirok-rendszer szabályzó, méregtelenítő. Jellegzetes aromája a lélekre is kedvezően hat: erősítő, melengető, nyugtató, megújító hatású. Oldja az ingerültséget és a stresszt.

A kiváló minőségű Wellis szaunákat keresse a Gulyás Tüzépen!

Sára